subota, 6. veljače 2016.

BOCASSY MICELARNA VODA

Da skidanje make-upa može biti i užitak a ne samo dosadna rutina i obaveza ja sam se imala prilike uvjeriti testirajući Bocassy micelarnu vodu,

O Bocassy kozmetici i serumu sam već pisala ovdje pa neću duljiti i prelazimo na glavnu zvijezdu ove recenzije :).










ŠTO KAŽE BOCASSY :

 Lagana i učinkovita micelarna voda dizajnirana je čisti i uklanja šminku sa lica - od pudera do maskare i ruža. Obogaćena sa ružinom vodom i biljnim ekstraktima ona je nježna prema koži no učinkovito i temeljito uklanja šminku i nečistoće. Jedan savjet svim damama koje brinu o svojem izgledu - nikada ne idite na spavanje prije nego ste skinule šminku s lica, bez obzira koliko ste umorne. Ovo je osnova i obavezan korak u očuvanju dugoročnog mladenačkog izgleda.Ova micelarna voda će brzo ukloniti šminku stoga uvijek nađite nekoliko minuta za svoju ljepotu i tretman za zdravu kožu.









PAKIRANJE:

Ambalaža ove micelarne vode je bijela, plastična, duguljasta bočica sa srebrnim čepom. Kao i kod svih Bocassy proizvoda i ova bočica iako plastična baš nekako odiše minimalizmom i elegancijom.  Ova micelarna voda dolazi u količini od 200 ml. Bocassy micelarna voda je prozirna tekućina vrlo ugodnog i nježnog mirisa, po meni karakterističnog za Bocassy proizvode.
Cijena Bocassy micelarne vode je 59,90kuna.







SASTOJCI:

AQUA, GLYCERIN, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, PANTHENOL, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM DILAURETH-7 CITRATE, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, PEG-40HYDROGENATED CASTOR OIL, CITRIC ACID, CETRIMONIUM CHLORIDE, TETRASODIUM EDTA, PARFUM, SODIUM HYALURONATE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN


Sastav ove micelarne vode je po meni odličan a njezine osnovne sastojke čine ružina voda ( Rosa damascena flower water ),korijen ginsenga ( Panax ginseng root extract ), ektrakt nevena ( Calendula officinalis flower extract)  ,cvijet kamilice ( Chamomilla recutita flower extract ), hijaluronska kiselina (sodium hyaluronate ).

Gledajući malo micelarne koje sam koristila a neke su mi zaista bile i više nego dobre, imala sam potrebu malo prokomentirati sastojke i na čisto laički način vam skrenuti pozornost koliko je odličnih sastojaka u ovoj micelarnoj vodi.
Vjerojatno znate da je ružina vodica jedan od najstarijih načina njegovanja lica sa zaista čudesnim svojstvima, kamilica jedna od najznačajnijih ljekovitih biljaka za njegu kože i da je neven između ostaloga savršen za obnavljanje kože, ali možda ne znate da je ginseng poznati adaptogen u fitoterapiji a u kozmetičkim proizvodima on obično stimulira proizvodnju kolagena i potiče obnavljanje kože.Glicerin zadržava vlagu u koži, formirajući na njoj film, isto kao i hijaluronska kiselina kojoj je u kozmetičkim preparatima osnovna zadaća sačuvati vlagu u koži.

I to naravno nije sve, jer ovaj proizvod  ne sadrži boje, silikone i parabene.








MOJI DOJMOVI:

Već sam na početku napisala da je kod mene skidanje šminke nezaobilazan korak u mojoj rutini njege lica ( nadam se i u vašoj ) i i nešto što jednostavno moram, međutim uz Bocassy micelarnu vodu skidanje šminke se pretvara u nešto što ja želim i pri čemu uživam. Prva i najvažnija stvar koju očekujem od micelarne vode je naravno čišćenje lica i skidanje make-upa i to po mogućnosti da ne potrošim 10 blazinica i da mi ne iziritira oči da mi još ujutro budu crvene. Bocassy micelarna voda ovo zaista radi besprijekorno, potpuno uklanja sav make-up i to nećete vjerovati samo sa jednom blazinicom ( i to mislim full make-up - tekući puder, puder u prahu, rumenilo, maskara ). Većinom koristim maskare koje nisu vodootporne ali naravno da sam testu sa vodootpornom maskarom jednostavno morala podvrgnuti i Bocassy micelarnu vodu. Vodootpornu maskaru isto skida jako dobro, jedino što onda za lice koristim jednu blazinicu za lice a na trepavice prislonim drugu blazinicu natopljenu micelarnom i pričekam 15-20 sekundi. E sada kada je Bocassy micelarna voda prošla najvažniji test, pred nju stavljam još teži zahtjev jer ja od micelarne zahtijevam da osim što je nemilosrdna prema make -upu i nečistoćama da ujedno bude i nježna prema mojoj koži lica. Ah, mi žene nikada nismo zadovoljne  zar ne ? Imam suhu kožu lica i zimi većinom sa micelarnih otopina prelazim na neka hranjivija mlijeka za čišćenje i zato sam neko vrijeme razmišljala da li da uopće u ovo vrijeme ( tj. u prosincu ) počnem sa korištenjem ovoga proizvoda ili da pričekam do recimo proljeća. Naravno,nisam mogla odoljeti i čekati i jako mi je drago da nisam jer ova micelarna voda je izuzetno blagotvorno djelovala na moju kožu i što je najvažnije nije ju niti malo isušila. Što više na koži ostavlja neki fini film za koji imam osjećaj da baš štiti kožu od isušivanja ( što je vjerojatno i točno jer već znate da se u osnovnim sastojcima između ostalih nalaze i hijaluronska kiselina i glicerin koje upravo tim filmom zadržavaju vlagu u koži ) . Znam da se svi inače groze kada čuju da micelarna ostavlja neki sloj na koži ali kod ove micelarne to nije nimalo neugodan osjećaj. U svakom slučaju ako vamiz bilo kojega  razloga smeta taj lagani film koji ostaje na koži jednostavno se umijete i problem riješen.
Sve u svemu Bocassy micelarna voda odlično obavlja posao za koji je namijenjena i uz to njeguje kožu uz nježan i ugodan miris i po meni je trenuto najbolja micelarna voda drogerijskom ( a možda i dalje ) rangu.


PR PROIZVOD ( u recenzijama iznosim svoje iskreno mišljenje bez  obzira na porijeklo proizvoda )

Jeste li isprobali Bocassy kozmetiku ? Jeste li isprobali ovu Bocassy micelarnu vodu i kakvi su vaši dojmovi o njoj ?

2 komentara: